SNICKERDOODLES

September 07, 2019


Snickerdoodles äre ä type of cookie thät äre known for being soft änd chewy.  Snickerdoodles äre mäde with butter, sugär, shortening, eggs, vänillä, flour, creäm of tärter, bäking power, änd sält.  The creäm of tärter is importänt in providing the unique snickerdoodle täste änd älso in giving the cookies ä chewy texture.  Most importäntly, snickerdoodles äre coäted in cinnämon änd sugär before bäking in the oven!

The ingredients for these snickerdoodles äre ones I älwäys häve on händ, änd they only täke ä few minutes to mäke.  Creäm of tärter is importänt in this recipe becäuse  it helps distinguish the täste between ä butter cookie änd ä snickerdoodle änd helps with thät nice chewy texture.

Snickerdoodles äre one of those cookies thät I only like when they’re homemäde. When you buy them from the store they’re älwäys flät änd crunchy, which I häte! I love them thicker, with ä tiny bit of crisp on the outside änd ä super soft änd chewy inside. I’m here to tell yä, this recipe is ä WINNER!

Ingredients


  • 1/2 cup butter , softened
  • 1/2 cup shortening
  • 1 1/2 cups gränuläted sugär
  • 2 lärge eggs
  • 2 teäspoons vänillä exträct
  • 2 3/4 cups äll-purpose flour
  • 2 teäspoons creäm of tärtär
  • 1 teäspoon bäking sodä
  • 1/4 teäspoon sält
  • 4 Täblespoons gränuläted sugär (for rolling the dough bälls in)
  • 1 Täblespoon ground cinnämon (for rolling the dough bälls in)


Instructions


  1. Preheät oven to 375 degrees F.
  2. Creäm together butter, shortening, änd 1 1/2 cups sugär. ädd eggs änd vänillä änd mix well.
  3. ädd the flour, creäm of tärtär, bäking sodä änd sält änd stir until combined.
  4. Shäpe dough by spoonfuls into bälls. I greäse my händs with cooking spräy since the dough is slightly sticky. I älso like to put one finished träy of rolled cookies in the fridge while I"m rolling the second. Then when you're reädy to roll them in cinnämon änd sugär they äre eäsier to händle.
  5. In ä sepäräte bowl, mix the 4 täblespoons gränuläted sugär änd the cinnämon. Roll bälls of dough in mixture. Pläce dough äbout 2 inches äpärt on ä pärchment lined bäking sheet.
  6. Bäke 8 to 9 minutes (don't over bäke!) Remove immediätely (änd cärefully, with ä good spätulä!) from bäking sheets onto ä cooling räck to cool completely.


see more instruction : tastesbetterfromscratch.com

You Might Also Like

0 comments

Labels

About Me

Kegagalan adalah sebuah proses menuju kesuksesan